Bogføring – hvad indebærer det?

Man laver bogføring, når virksomhedens økonomi skrives ind i regnskabet. Alle de aktiviteter, der har med penge at gøre, skal bogføres. Det kan være nye produkter til virksomheden såsom en firmabil, og det kan også være indtægter i virksomheden, hvis man har solgt produkter eller services, som skal bogføres. Når man bogfører, bruger man begreberne debit og kredit. Det betyder, at der for hver af dine poster er en modpost. Når du gør det på denne måde, sikrer du dig, at der hele tiden er balance i dit regnskab. Der er særlige regler, som bogføring skal følge, og derfor er det vigtigt at kende til bogføringsloven, hvis man selv vil lave sin bogføring.

I dag bruger man bogføringsprogrammer til at lave bogføringen, da det gør det langt mere overskuelig og hurtig. Det kan være programmer som e-conomic, men der er ikke som sådan nogle særlige krav til bogføringsprogrammer. I programmet kan man udskrive en rapport over sine resultater, sin balance osv., så man nemt får et godt overblik.

compressed
Det er vigtigt at bogføre, hvis man har en virksomhed. Ikke kun for at overholde loven, men også for at holde styr på din virksomheds værdi, og hvor meget virksomheden skylder og har til gode. Hvis du selv har lavet bogføringen, og din revisor anser den som fejlfuld eller forkert, kan han eller hun skrive det som et forbehold i årsregnskabet eller skrive det som en supplerende oplysning. Dette kan for eksempel have betydning for din virksomhed ved, at din bank bliver forbeholden over for at låne dig penge.

Mange mennesker er af den opfattelse, at det er en unødvendig, dyr affære at få en bogholder til at lave sin bogføring. Dette er dog langt fra tilfældet for de fleste virksomheder. Der er mange fordele ved at få professionel hjælp, når man skal have lavet bogføring i sin virksomhed, for der er mange regler, der er nødvendige eller udbytterige at kende til, og der er meget tid for dig som virksomhedsejer at spare. Som virksomhedsejer har man ofte mange bolde i luften og mange opgaver at se til. Derfor kan det være en god idé at uddelegere nogle af opgaverne, så man frigiver tid, og så alle opgaver i virksomheden laves af de rette personer.

En korrekt bogføring hjælper dig til at holde styr på økonomien i din virksomhed, så du hele tiden ved, hvor meget din virksomhed er værd, og om det går, som du forventer det.

Hvis du leder efter en professionel og erfaren bogholder, er du meget velkommen til at kontakte Simplia. Vi har fokus på at tale et sprog, som er til at forstå, og vi kan hjælpe dig til at fastholde et godt overblik over økonomien i din virksomhed, så du kan sove trygt om natten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *